loading...
مرجع رسمی آموزش مطالب علمی
آخرین ارسال های انجمن
احمد رضا بازدید : 20 پنجشنبه 12 بهمن 1391 نظرات (0)

قارچ

اول از همه باید تذکر دهیم که قارچ‌ها گیاه نیستند. آنها حتی خویشاوند نزدیک گیاهان هم نیستند و هیچ‌کدام از ویژگی‌های گیاهان (پلاستید، فتوسنتز، دیواره سلولزی...) در قارچ‌ها دیده نمی‌شود. بنابراین نمی‌توان به‌هیچ‌وجه قارچ‌ها را فرمانرو گیاهان رده‌بندی کرد؛ بلکه قارچ‌ها خودشان یک فرمانرو جدا هستند. جالب‌تر از همه اينكه قارچ‌ها خویشاوندی نزدیک‌تری با جانوران دارند. درواقع سلول‌های جانوران و قارچ‌ها شباهت‌های غیرقابل‌انکاری با یکدیگر دارند که نشان می‌دهد نخستین نیاکان جانوران (که موجوداتی تک‌سلولی و آبزی بودند) از پسرعموهای نزدیک نیاکان قارچ‌ها بوده‌اند. و اما تأثیر رعد و برق بر رشد قارچ‌ها. این موضوع هرچند یک افسانه عامیانه است و ما همیشه گفته‌ایم باید به افسانه‌های عامیانه با نگاهی منتقدانه نگاه کنیم؛ اما احتیاط در پذیرفتن این‌گونه افسانه‌ها همیشه به معنای اشتباه بودن آنها نیست. روش علمی این است که چنین موضوعاتی-که پیش از بررسی می‌توان آنها را به مثابه یک فرضیه قلمداد کرد- با رعایت شرایط استنتاج علمی بررسی شوند و در صورتی که بررسی‌های علمی در راستای تأیید این فرضیات بودند، آنها را به‌عنوان نظریه (یعنی موضوعی که بررسی‌های کنونی علمی نشان می‌دهد احتمالا حقیقت دارد) مطرح می‌کنیم. باید توجه کرد که نتایج بررسی‌های علمی را هم باید از راه‌های مورد اطمینان و سختگیرانه منتشرکرد؛ وگرنه نتایج آزمایش‌هایی که مثل افسانه‌های عامیانه دهن‌به‌دهن نقل شود، ارزش و اعتباری ندارد. مهم‌ترین راه‌ مورد اطمینان هم انتشار مقالات علمی در نشریات تخصصی؛ آن هم با داوری‌های سختگیرانه برای پرهیز از انتشار ادعاهای بررسی‌نشده یا نتایج همراه با بی‌دقتی است. در مرحله بعد اخبار علمی (که توسط روزنامه‌نگاران حرفه‌ای علم تهیه می‌شود) که مستقیما با ارجاع به مقالات تخصصی دانشمندان منتشر می‌شوند می‌تواند راهی برای انتشار نسبتا خالی از اشکال این نتایج برای اغلب مردمی باشد که وقت و حوصله مطالعه مقالات فنی را ندارند.

درباره رابطه میان قارچ و رعد و برق هم خوشبختانه این بررسی صورت گرفته و نشان داده بارندگی شدید و رعد و برق باعث رویش هاگ‌های قارچ‌هایی می‌شود که منتظر چنین فرصتی بودند. پتانسیل الکتریکی فوق‌العاده زیادی که بر اثر رعد و برق برای مدت کوتاهی در خاک ایجاد می‌شود (چیزی حدود ۱۰۰-۵۰ هزار ولت طی مدت ده میلیونیم ثانیه) می‌تواند تا ۸۰ درصد باعث افزایش تعداد قارچ‌های رشدکرده شود. دلیل این واکنش قارچ‌ها به رعد و برق مشخص نیست؛ اما یک فرضیه دراین‌باره مطرح شده که می‌گوید این افزایش رشد، یک واکنش به خطر است تا در برابر قارچ‌هایی که ممکن است بر اثر رعد و برق سوخته باشند، قارچ‌های جدید بیشتری رشد کنند. به علاوه رعد و برق باعث تبدیل نیتروژن جو (که برای ساخت پروتئین‌ ضروری است ولی امکان جذب آن برای اغلب جانداران وجود ندارد) به مولکول‌های قابل جذب توسط قارچ‌ها می‌شود.

 

منبع : مجله دانستنی ها danestaniha.hmg.ir

احمد رضا بازدید : 19 پنجشنبه 05 بهمن 1391 نظرات (1)

sun

خب، بستگی دارد شما به چه چیزی بگویید آتش. بعضی‌ها دوست دارند شور و اشتیاق و احساسات خود را هم به آتش تعبیر کنند (مثلا آتش دل)؛ اما اگر قرار باشد این‌طوری شاعرانه و استعاری حرف بزنیم، هرچیزی را می‌توان به هرچیزی ربط دارد اما از یک نظر میان ماده داغ خورشید و آتش‌های آشنای زمینی شباهت وجود دارد (حتی شعله شمعی که به‌عنوان یک توفیق اجباری موقع قطع برق، شرکت برق به شما تقدیم می‌كند)؛ هر دو تای آنهامحیط‌های داغ و مملو از یون (ذرات باردار) هستند که ویژگی‌هایی در آنها می‌بینیم که برای گازها و کلا سیالات معمول نیست. دانشمندان به این مواد می‌گویند پلاسما. حالا ما نشمردیم ببینیم ماده چند حالت دارد ولی این حالت‌ها قطعا محدود به سه حالت سنتی جامد و مایع و گاز نیست. پلاسما گاهی به عنوان چهارمین حالت ماده شناخته می‌شود. گرچه اگر بخواهیم انصاف دهیم، شاید رتبه نخست فراوانی ماده قابل دیدن در جهان متعلق به حالت پلاسما باشد. در سطح خورشید میدان‌های مغناطیسی موضعی (ولی بسیار غول‌آسایی) پیدا می‌شود که به پلاسمای سطح خورشید شکل‌ شعله‌های عظیم نعل‌اسبی می‌دهد (قطر بعضی از این نعل‌اسب‌های پلاسمایی- مغناطیسی چندین برابر قطر زمین است)؛ همان‌طور که میدان مغناطیسی آهن‌ربا می‌تواند براده‌های آهن را در خطوط میدان مرتب و منظم کند. این مواد داغ ربطی به سوختن و فرایندهای اکسایشی ندارند (پس با آتش‌های معمول ما تفاوت دارند) اما فارغ از اينكه از چه اتم‌هایی تشکیل شده اند و چرا داغ هستند (امیدواریم که خودتان منشأ حرارت خورشید را بدانید) به عنوان پلاسمای کم دما و فروزنده، شبیه آتش‌های معمول هستند. شاید تعجب‌آور باشد؛ اما شعله آتشی که از اکسایش سریع مواد سوختی به وجود می‌آید، یک پلاسمای  کم دما است. برای اينكه پلاسما بودن شعله آتش را آزمایش کنیم می‌توانیم از میدان‌های الکتریکی پرقدرت استفاده کنیم. خوشبختانه امکان این آزمایش برای دانشمندان خانگی جوان وجود ندارد، بنابراین خودتان را خسته نکنید و دم‌پر آتش و الکتریسیته هم نپرید. ان‌شاءالله اگر روزی قرارشد گوشه‌ای از علم را که به پلاسما مرتبط است جابه‌جا کنید، ابزارش را به دستتان می‌دهند. فعلا بهتر است خوب مطالعه کنید و به سایت دانستنیها سر بزنید تا فیلم مربوط به آزمایش آتش شمع در میدان الکتریکی را در آنجا ببینید. در این آزمایش می‌بینیم که چطور میدان مغناطیسی حاصل از پتانسیل‌های بزرگ الکتریکی شکل شعله آتش را فتیله‌پیچ می‌کند. به‌علاوه در زمان تخلیه الکتریکی، قوس الکتریکی به جای هوا ترجیح می‌دهد از میان آتش (و حتی از میان دودی که پس از خاموش‌شدن آتش بلند می‌شود) عبور کند و باز هم شکل آن را تغییر می‌دهد. اگر هم خیلی دوست داشتید آزمایش را خودتان از نزدیک ببینید پیشنهاد ما این است که با هماهنگی مسؤولان آزمایشگاه مدرسه، در شرایط ایمن امکان آن را فراهم کنید یا منتظر بمانید تا بروبچه‌های دست‌به‌کار مجله دانستنیها در گردهمایی‌های آتی خوانندگان و طرفداران مجله، طی یک اعلان عمومی از پیش تعیین‌شده، علاقه‌مندان را به تماشای چنین آزمایش‌هایی دعوت کنند.

منبع : مجله دانستنی ها   danestaniha.hmg.ir

این  فیلم زیبا هم برای علاقه مندان نجوم 

برای دانلود بر روی گزینه دانلود در زیر کلیک کنید.

دانلود

 

 

احمد رضا بازدید : 16 پنجشنبه 05 بهمن 1391 نظرات (0)

 war

جنگ ویتنام

شروع این اشتباه بزرگ (جنگ ویتنام) به اوایل دهه ۱۹۵۰ و پایان نخستین جنگ هند و چین باز مى‌گشت. هنگامى که ارتش فرانسه پس از شکست قاطع ازنیروهاى ویت‌مین تحت فرمان مردان سیاسی هانوى به رهبری «هوشی می‌ن» مجبور به ترک ویتنام شدند. کشوری که برای نزدیک به شش دهه زیر پرچم فرانسه زانو زده بود و اینک برای برخاستن تقلا می‌کرد. فرانسه در ‌‌نهایت در کنفرانس ۱۹۵۴ ژنو به استقلال سه کشور مستعمره خود در هندوچین یعنی کامبوج و لائوس و ویتنام رضایت داد؛ اما در موافقت‌نامه‌های کنفرانس ژنو، ویتنام موقتا به دو قسمت شمالی و جنوبی تقسیم شد. به این ترتیب کمونیست‌ها به نیمه‌شمالی عقب می‌نشستند و نیمه جنوبی غیر‌کمونیستی باقی می‌ماند که البته خط ویژه آتش‌بس میان این دو به عنوان مرز سیاسی تفسیر نمی‌شد. در آن زمان هدف ظاهرا این بود که پس از نظرسنجی سراسری از مردم ویتنام، تکلیف حکومت در این کشور معلوم شود اما در عمل داستان شکل دیگری داشت. آمریکا از ترس سقوط کل منطقه به دامان شوروی با این موافقت‌نامه مخالف بود و همین موضوع موجب شد تا با تشویق حکومت ویتنام جنوبی به رهبری «نگو دین دیم»، او را وادارند تا از شرکت در مذاکرات مربوط به رای‌گیری شانه خالی کند. این شد که در ۱۹۵۵ جمهوری مستقل ویتنام جنوبی به رهبری دیم رسما اعلام موجودیت کرد. عدم برگزاری رای‌گیر سراسری موجب شد تا باقیمانده نیروهای ویت مین در جنوب همراه با اوج‌گیری نارضایتی عمومی شدیدا دست به مقاومت بزنند و جبهه آزادی بخش ویتنام که جنوبی‌ها افرادش را ویت‌کنگ صدا می‌کردند با پشتیبانی شمالی‌ها در ۱۹۵۹ شکل بگیرد.

منبع : مجله دانستنی ها   danestaniha.hmg.ir

براب خواندن ادامه مطالب به ادامه مطلب مراجعه نمایید.

احمد رضا بازدید : 9 پنجشنبه 05 بهمن 1391 نظرات (0)

 

خروسها، مانند بقيه جانوران يا بهتر بگوييم همه جانداران داراي يك سيستم زمانسنجي زيستي هستند كه چرخههاي روزانه، ماهانه و سالانه را در بدن آنها تنظيم ميكند. آوازخواني در خروس نيز مانند بقيه پرندگان تابع چرخههاي روزانه است كه در اصطلاح به آن Circadian Rhythms، ميگوييم. به عبارت ديگر ساعت دروني مغز خروس جوري تنظيم شده است كه كمي پيش از دميدن سپيده صبح، زنگ ميزند و در آن زمان است كه خروس مشغول خواندن ميشود. جالب است بدانيد كه اگر ساعت زيستي يك خروس كه در همسايگي چند خروس ديگر زندگي ميكند، زودتر زنگ بزند، ميتواند كل خروسهاي همسايه را به خواندن تحريك كند! تنظيم كننده اصلي چرخههاي روزانه خواندن در خروسها، طول روز و اختلاف ميان نور روز و تاريكي شب است. به همين دليل، نورهاي مصنوعي مانند چراغهايي كه تا صبح روشن ميمانند، مانند پروژكتورها، تنظيم ساعت دروني جانوراني مانند خروس را برهم ميزند. به همين دليل است كه برخي خروسهاي بيمحل، در ساعتهايي غير از صبح شروع به خواندن ميكنند!

دليل اينكه چرا خروس بايد آمدن صبح را كمي پيش از طلوع آفتاب درك كند، اين است كه اين كار، زمان شروع شكار حشرات و يا شروع مراقبت از قلمروي خروس را نشان ميدهد. در اصل مهمترين دليل خواندن خروس، براي حفظ قلمرو است. وقتي خروسي ميخواند در حقيقت به خروسهاي ديگر اعلام ميكند كه «اگر به حريم قلمروي من تجاوز كرديد، بايد منتظر مبارزه باشيد» به خاطر همين است كه خروسها معمولا از يك نقطه بلند شروع به خواندن ميكنند. با اين كار هم صدايشان دورتر ميرود و هم بيشتر ميتوانند به چشم بيايند و ابهت خود را نشان دهند!

 

صالح مومن زاده بازدید : 14 چهارشنبه 04 بهمن 1391 نظرات (1)

آنفولانزا

 آنفولانزا یک ویروس موذی است. به سلولها نفوذ کرده، خود را تکثیر می کند و دیگر سلولها را قبل از این که سیستم ایمنی بدن شما از وجود آن خبر داشته باشد، مبتلا می کند.

اکنون  می دانیم که این ویروس چطور وقت خود را خیلی خوب تنظیم می کند. آنفولانزا همانند یک سارق ماهر با استفاده از ساعت خود، کار بد خود را انجام داده و قبل از آنکه دستگیر شود دست به فرار می زند.

مکانیسم زمانی این ویروس هدف جدید داروهای ضد آنفولانزا است و مهمتر اینکه این مکانیسم می تواند به ما در ساختن واکسن آنفولانزا با ایمنی بیشتر کمک کند. «بنجامین تنوور» و همکارانش در بیمارستان “کوه سینا” – Mount Sinai در نیویورک در تلاشند تا زمان فرار این ویروس را بیابند. آنها دریافتند که یکی از ژنهای این ویروس حاوی توالی است که وظیفه کنترل تبدیل ژن به پروتئین را بر عهده دارد، اما بسیار غیر قابل اعتماد و متغیر است.

این ژن بیشتر یک پروتئین اصلی می سازد اما اغلب یکی دیگر نیز بوجود می آورد که “پروتئین هسته ای ارسالی” – nuclear export protein یا به اختصار ان ای پی نام دارد. با استفاده از مولکولهای “ریز آر ان ای” که برخی ذره های این ژن را مهار می کند، این تیم تحقیقاتی قادر بودند سرعت تولید “پروتئین هسته ای ارسالی” را کاهش و یا افزایش دهند.

محققین سپس شاهد بودند که ویروس نتوانست گروه سلولهای زیر کشت ریه را مبتلا کند. تنوور می گوید: «وقتی سرعت این پروتئین کاهش داده شد، پاسخگوئی سیستم ایمنی قادر بود تا قبل از آنکه ویروس منتشر شود با آن درافتد.هنگامی که سرعت آن افزایش داده شد، ویروس سلولها را قبل از آنکه با تکثیر و به مقدار کافی آنها را مبتلا کند، رها کرد».

این به آن معناست که ان ای پی ساعت شماطه دار آنفولانزا است. تنوور افزود: «ویروس آنفولانزا در حدود ۸ ساعت زمان دارد تا قبل از آنکه سیستم ایمنی بدن خبر دار شود به طور موثری خود را تکثیر کند. ان ای پی به اندازه کافی جمع می شود و وقتی  به مقدار مورد نیاز در سلول به وجود آمد، ویروس را از ساختن پروتئین باز نگه می دارد و باعث ترک آن در زمان مناسب می شود».

او همچنین گفت به همین دلیل است که ویروس آنفولانزا بدتر از ویروس سرماخوردگی است که این کار را نمی کند. این ویروس می تواند فضای بزرگی از بافت ریه را قبل از بیداری سیستم ایمنی بدن عفونی کند. همچنین به این دلیل است که یک شخص می تواند قبل از آنکه علائم بیماری را داشته باشد آن را منتقل کند.

یک ویروس آنفولانزا با یک مکانیسم دفاعی زماندار می تواند اساس نوع جدیدی از واکسن آنفولانزا باشد. بیشتر واکسنهای امروزی حاوی ویروس مرده هستند. یک واکسن با ویروس زنده و ضعیف شده وجود دارد که موثرتر است اما نمی توان آن را برای نوجوانان یا افراد پیر استفاده کرد چرا که ممکن است به علت ضعیف تر بودن سیستم ایمنی بدن آنها تبدیل به یک بیماری خطرناک شود. با این حال این بیماری آنفولانزا بیشتر باعث مرگ این افراد می شود. تنوور امیدوار است که یک ویروس آنفولانزا با ساعت دفاعی ضعیفتر باشد و باعث بیماری خطرناک نشود. تنوور امیدوار است آنفولانزا یک واکسن فعال و ایمن باشد. منبع 

صالح مومن زاده بازدید : 23 چهارشنبه 04 بهمن 1391 نظرات (0)

Lead-Pollution

بدترین ماده آلاینده دنیا چیست؟ پاسخ به این سوال بستگی به نوع تعریف ما از آلایندگی دارد. در این نوشته ما کاری به گازهای گلخانه ای و تاثیرات تغییرات آب و هوا را کنار می گذاریم و بیشتر بر موادی صحبت می کنیم که قابل لمس تر باشند.

موسسه غیر انتفاعی با نام «بلک اسمیت» (Blacksmith Institute) به سه عدد از فعالیت هایی که بیشتر موجب آلایندگی هوا می شوند، اشاره می کند. آنها با بررسی عناصر سمی آلاینده ها در ۴۹ کشور دنیا متوجه شدند که سرب ناشی از استخراج مواد از معادن، خالص سازی و بازیافت مواد (بیشتر بازیافت باتری خودرو) بیشترین آلودگی و در نتیجه بیشترین خطرات را برای انسان ها در پی دارند. موسسه بلک اسمیت می گوید که نزدیک به ۱۶ میلیون نفر در سرتاسر دنیا تحت تاثیر آلودگی های مربوط به سرب هستند.

قرار گرفتن بیش از حد در معرض سرب، می تواند این مشکلات را در پی داشته باشد: مشکلات کلیوی، کاهش آی کیو و ناتوانایی های یادگیری، اختلالات جسمی و اختلالات عصبی. مسمومیت حاد با سرب می تواند منجر به تشنج و مرگ شود.

استفاده از تکنولوژی های قدیمی باعث افزایش سرب می شود. سازمان جهانی بهداشت می گوید که سالانه دو میلیون نفر به خاطر دود تولید شده در فضاهای سربسته که از سوزاندن زغال سنگ، چوب درختان و یا کود حیوانات بوجود می آیند، می میرند.

البته با وجود این مسائل «ریک هیند» (Rick Hind) مدیر Greenpeace حرف های جالبی می زند که حتماً باید به آن توجه کرد. هیند می گوید ۶۰ هزار تا ۷۰ هزار ماده شیمیایی وجود دارند که کارخانه ها و مکان های صنعتی مورد استفاده قرار می دهند. تنها ۲۰۰ عدد از این مواد توسط «سازمان حفاظت از محیط زیست» (EPA) ارزیابی  و بررسی شده اند.

به گفته هیند، درصد بسیار کمی از مواد شیمیایی که در هوای اطراف ما، آب های اطراف ما و غذای ما وجود دارند، مورد بررسی قرار گرفته اند، پس این بدان معناست که هنوز آلاینده ترین ماده زمین کشف نشده است.

lمنبع نوشته

صالح مومن زاده بازدید : 18 چهارشنبه 04 بهمن 1391 نظرات (0)

روش تایپ 10 انگشتی با صفحه کلید

 

در این گفتار به اختصار روش تایپ 10 انگشتی آموزش داده می شود. همانطور كه می دانید، تایپ ده انگشتی مهارتی است كه به شما امكان می دهد تا بدون نگاه كردن به صفحه كلید، با سرعتی بیش از 5برابر افراد عادی (180حرف در دقیقه) تایپ نمایید.

 

ارزش و اهمیت تایپ ده انگشتی

مدت دوره آموزش تایپ حرفه ای، به طور معمول در آموزشگاه های فنی و حرفه ای 4 ماه است كه گاهی بیشتر نیز می شود. اما معتقدم كه جهت آموزش این مهارت به افرادی كه واقعاً انگیزه و پشتكار یادگیری آن را داشته باشند، یك جلسه نیز كافی بوده و بعد از آن در صورتی كه تمرین مرتب و مكرر كنند، به مرور زمان در حد تایپیست های حرفه ای آموزش دیده ظاهر خواهند شد.

 

براب خواندن ادامه مطالب به ادامه مطلب مراجعه نمایید. 

احمد رضا بازدید : 11 چهارشنبه 27 دی 1391 نظرات (0)

 

قابل توجه دوستاران رشته تجربی و بخصوص رشته پزشکی وبلاگ علمی پزشکی از شما دوستان عزیز دعوت به عمل می آورد شما دوستان می توانید با مراجعه به آدرس زیر از مطالب این وبلاگ لذت ببرید. با تشکر معاون سایت احمد رضا.

mojahed-dr.blogfa.com 


احمد رضا بازدید : 11 چهارشنبه 27 دی 1391 نظرات (0)

 

عکس

 

دهان

جام جم آنلاين:مجموعه دهان شامل حفره دهان، دندان‌ها، غدد بزاق و زبان ابتداي راه گوارش يا هضم غذا قرار دارند. غذا پس از ورود به دهان طي عمل جويدن، زير دندان‌‌ها خرد مي‌شود و در عين حال با بزاق مخلوط شده و شكلي خميري به خود مي‌گيرد. به علاوه، بزاق سبب تجزيه كربوهيدرات‌‌هاي غذا مي‌شود. به اين ترتيب، غذا به مرحله خروج از دهان و ورود به مري مي‌رسد. ماهيچه‌‌هاي زبان در اين هنگام غذا را به سمت حلق و مري مي‌فرستد.

حلق

غذا هنگام خروج از دهان و ورود به مري بايد از ناحيه حلق عبور كند. در اين ناحيه، دو مجراي ديگر وجود دارد كه مربوط به دستگاه تنفس است؛ يكي مجراي انتهاي بيني و ديگري مجراي ابتداي ناي. براي جلوگيري از ورود غذا به اين دو مجرا دو دريچه در ناحيه حلق وجود دارد كه هنگام عبور غذا از اين ناحيه، دو مجراي مذكور را مي‌بندد تا غذا صرفا وارد مري شود.

مري

مري يك لوله باريك بلند مستقيم است كه از حلق تا ورودي معده امتداد دارد و غذا را از طريق حركاتي موسوم به حركات «دودي» به سمت معده مي‌راند.

ايجاد حركات دودي، كار ماهيچه‌‌هاي حلقوي مري است. در اين حركات، ماهيچه‌‌هاي مستقر در جلو، غذاي در حال حركت شل و در عوض ماهيچه‌‌هاي پشت غذا منقبض مي‌شود. اين حركات در اعضاي ديگري مانند روده كوچك و بزرگ نيز رخ مي‌دهد.

معده

معده ناحيه‌اي از دستگاه گوارش است كه غذا مدتي طولاني (تا پنج ساعت) در آن مي‌ماند و از طريق حركات خاص ديواره اين عضو هم زده مي‌شود.

در همان هنگام نيز اسيد معده همراه برخي ترشحات ديگر داخلي بر ماده غذايي درون معده تاثير گذاشته و بخشي ديگر از عمل گوارش را انجام مي‌دهد. حاصل كار معده مايع غليظي است كه به «سوپ معده» معروف است و بايد راهي مرحله بعد شود.

دوازدهه (اثني‌عشر)

مواد غذايي اكنون پس از تبديل‌شدن به سوپ معده بايد وارد روده كوچك شود. ابتداي روده كوچك ناحيه‌اي موسوم به دوازدهه قرار دارد كه سوپ معده بلافاصله پس از خروج از معده وارد آن مي‌شود.

با ورود مواد غذايي به دوازدهه، اعضاي ديگر دستگاه گوارش ـ كه اعضاي جانبي اين دستگاه هستند ـ وارد عمل مي‌شوند. يكي از اين اعضا «لوزالمعده» است كه به محض ورود غذا به دوازدهه، شيره‌اي حاوي آنزيم‌‌هاي خاصي به درون دوازدهه ترشح مي‌كند.

اين آنزيم قليايي است و يكي از وظايفش خنثي‌كردن حالت اسيدي سوپ معده پس از ورود به دوازدهه است. عضو ديگري كه در اين مرحله دست به كار مي‌شود، «كيسه صفرا»ست. اين عضو، مايعي به نام صفرا را به درون دوازدهه مي‌ريزد تا به هضم غذاهاي چرب كمك كند.

عضو سومي نيز در ميان است كه البته غيرمستقيم عمل مي‌كند. اين عضو «كبد» نام دارد. يكي از وظايف كبد توليد صفراست، اما كبد صفرا را مستقيم وارد دستگاه گوارش نمي‌كند، بلكه آن را به كيسه صفرا مي‌‌ريزد تا بدن هميشه ذخيره‌اي از صفرا داشته باشد و هنگام گوارش غذا از آن استفاده كند.

روده باريك 

پس از ناحيه دوازدهه ابتداي روده كوچك كه آنزيم‌‌هاي گوارشي بخش عمده كار خود را انجام مي‌دهند، مواد غذايي به موادي قابل جذب تبديل مي‌شود و در ادامه مسير طولاني خود در روده كوچك، يعني در ناحيه تهي روده و دراز‌روده، از طريق ديواره روده كوچك وارد جريان خون مي‌شود. ديواره روده كوچك ناهموار است و همين ناهمواري بر وسعت سطح داخلي روده افزوده و جذب مواد غذايي را تسهيل مي‌كند.

روده بزرگ

مواد غذايي در انتهاي مسير خود در روده كوچك و پس از آن‌كه تقريبا همه مواد قابل جذب را به ديواره‌هاي‌ روده كوچك تحويل دادند، وارد روده بزرگ مي‌شوند.

در روده بزرگ بقيه آب موجود در ماده گوارش‌شده جذب مي‌شود و اين ماده به صورت فضولات نهايي براي دفع از بدن در‌مي‌آيد و از مقعد دفع مي‌شود.

 

آزمون های آنلاین و خدمات سایت

تعداد صفحات : 9

درباره ما
Profile Pic
به نام خالق یکتا سلام. به سایت مرجع رسمی آموزش مطالب علمی خوش آمدید. . این وب سایت دارای مطالب علمی میباشد که برای استفاده شما عزیزان طراحی شده است. لطفآ برای آگاهی از بروز رسانی سایت و دریافت روزانه مطالب علمی و عکس در خبرنامه سایت عضو شوید. با تشکر ، مدیریت سایت . لطفا ً مارا از نظرات خویش بهرمند سازید!!! با تشکر ،مدیر سایت (صالح ) -معاون سایت ( احمد رضا )تولد وب 1390/10/16
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • لینک دوستان
  • سوشال بوک
  • آموزش مقاله نویسی
  • سایت آپلود کده
  • افزایش ترافیک سایت و وبلاگ
  • جدیدترین اخبار ورزشی
  • سایت بازی کیدز
  • سایت پیسو فایل
  • سایت پرشین گیگ
  • سایت شارژها
  • هواشناسی ایران
  • جک پ ن پ
  • سارا شعر
  • وبلاگ تنهایی و بیکسی( سید حمید سجادی )
  • سيستم آموزش مجازي(ساخت آزمون انلاین)
  • سوالات و گرامر زبان انگليسي
  • وب سایت بسیج دانش آموزی
  • علم روز
  • باشگاه دانشجويان
  • شبكه فيزيك هوپا
  • درمانگران ایران
  • تبیان
  • راسخون
  • مقالات علمي ايران
  • تکنولوژی
  • گوناگون
  • گروه نرم افزاری سیب سبز
  • دانستنی
  • رکورد های جالب گینس
  • زبان سرا
  • سايت نجوم ايران
  • علم صفر و یک
  • سبز پوشان اتاق عمل+دندانپزشکی
  • سایت تفریحی
  • سایت وبگذر
  • آموزشگاه فضيلت شهرستان علي آباد كتول
  • سایت مهارت
  • خدمات دولت الکترونیک
  • صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران
  • وبلاگ دینی و عربی - المصباح
  • پایگاه حدیث2
  • خريد لپ تاپ یا (نوت بوک) از شرکت هماهنگ
  • دارالقرآن كريم
  • سایت دعا و مناجات
  • امام حسین زندگی نامه شرح حال شهادت امام حسین اخلاق و سیره امام حسینی
  • آموزش عربی دوره راهنمایی
  • کتاب های کمک درسی رایگان
  • آموزش زبان عربی
  • بازی های کودکانه در اینترنت - عربی
  • داستان های کودکانه - عربی
  • آمــوزش مــجــازي دروس كــامــپــيــوتــري بــه زبــان فــارســي( استاد آنلاين دات کام)
  • سوالات_نمونه_دولتی
  • آموزش زبان انگلیسی
  • ترجمه ی متون انگلیسی به فارسی
  • کتابخانه مجازی تک بوک(هر کتابی که بخواهید دانلود کنید)
  • حيات القلوب جلد دوم تاريخ پيامبران عليهم السلام
  • حيوة القلوب (جلد1) تاريخ پيامبران عليهم السلام و بعضى از قصه هاى قرآن
  • امام مهدى عليه السلام از ولادت تا ظهور (بخشي از كتاب)
  • سایت شبکه ی رشد (tv7)
  • آموزش پیش دانشگاهی
  • آموزش متوسطه
  • آموزش دروس راهنمایی
  • آموزش دروس ابتدایی
  • آموزش پیش دبستانی
  • نرم افزار های مذهبی
  • متن كتاب‌های درسی ( همه مقطع ها)شبکه رشد
  • مجلس شوراي اسلامي
  • دفتر رياست جمهوري
  • دفتر مقام معظم رهبري
  • تفسیر کامل نور( متن و تصویر)
  • صحیفه ی سجادیه
  • متن و ترجمه نهج البلاغه
  • متن و ترجمه قران ( حوزه نت )
  • کتابخانه مجازی ایران
  • دیدن صورتحساب موبایل
  • قالب وبلاگ (تم دیزاینر)
  • نیک بلاگ
  • پایگاه شهر حدیث
  • مدیریت آموزش وپرورش شهرستان علي آباد کتول
  • سامانه جامع مدیریت اموزش و یادگیری فرهنگیان علی اباد ( ضمن خدمت فرهنگیان)
  • پايگاه كتابهاى درسى
  • کتب شهید مرتضی مطهری
  • آموزش حروف الفبای فارسی و انگلیسی برای کودکان
  • گروههای آموزشی علی آبادکتول
  • آموزش الفبای انگلیسی
  • قرآن آنلاین بسیار نفیس
  • آپدیت شبانه آنتی ویروس نود 32
  • وبلاگ آموزش دروس راهنمایی دینی - عربی - قرآن ( آقای مهدی برزگر )
  • مجتمع فرهنگی آموزشی علامه طباطبایی
  • سایت قالب من
  • سایت سازمان آموزش و پرورش استان گلستان
  • سایت خبری حج و زیارت
  • سایت پیچک
  • سایت رز بلاگ
  • سایت بلاگفا
  • سایت سامانه کارمند
  • سایت ایران ستاپ برای آبدیت ویروش کش NOD32
  • سایت گوگل فارسی
  • سایت همراه اوّل
  • سایت یاهو میل
  • سبا میل
  • mailfa (ایمیل فارسی)
  • خرید اینترنتی کارت شارژ
  • سایت میهن بلاگ
  • درس هایی از قرآن کریم
  • قیمت روز خودروی شما
  • دانلود سریال جدید
  • آخرین مطالب ارسال شده
  • نظرسنجی
    به نظر شما کدام یک از نامزد ها رئیس جمهور آینده خواهد شد؟
    به کدام یک از مطالب علمی زیر علاقه ی بیشتری دارید؟
    نظرتون در مورد این سایت چیه؟
    آمار سایت
  • کل مطالب : 81
  • کل نظرات : 7
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 27
  • آی پی امروز : 20
  • آی پی دیروز : 25
  • بازدید امروز : 22
  • باردید دیروز : 26
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 48
  • بازدید ماه : 64
  • بازدید سال : 366
  • بازدید کلی : 5,058